De Mozaïektafel

Elsbeth Fokker: "Ik maak tafelbladen op maat van keramiek, tegels, glasmozaïek en allerlei combinaties hiervan. Ook zijn er workshops waarbij je zelf een tafelblad maakt."

Persoonlijke tafelbladen

Elsbeth Fokker: ' Ik maak tafelbladen. Van bijzettafeltje tot eettafel, voor binnen en buiten. Je kunt bij mij een tafelblad in opdracht bestellen. We overleggen de maat en vorm, de kleuren, het materiaal en natuurlijk het ontwerp.

Ik ben geboeid door patronen, ritmes en herhalingen. Ik zie die overal om me heen. Ze geven me veel inspiratie.

Ik houd van een harmonieus geheel maar niet van saai. In het tafelblad moet een beweging zitten, iets spannends, iets wat verrast.

Ik zet vaak een raamwerk op van lijnen waar ik goed over nadenk en werk dit lijnenspel verder intuïtief uit. Ik speel graag met vorm en kleur.

Ik heb als uitgangspunt dat de tafelbladen gebruikt gaan worden en dus 'vlak' zijn. Dit betekent niet 'spiegelglad'. Er zit reliëf in een mozaïektafel. Je voelt altijd de stukken en de voeg ertussen. Dit geeft de tafel ook zijn charme.


Boven: blad van keramiek, geschikt voor buiten.

Onder: blad van glasmozaïek geschikt voor buiten.

Boven: tafelblad van keramiek waarbij de voorstelling uitgekrast is

Boven: blad van keramiek, geschikt voor buiten.

Onder: blad van tegel scherven en gesneden wandtegels voor binnen.


Boven: twee bladen van keramiek, één om als tafelblad te gebruiken, de ander als kunstwerk. Tafeltjes van opdrachtgever.


Boven: tafelblad gemaakt van hele en gesneden retro tegels. Passend in de retro tafel van de opdrachtgever.

Boven: tafelblad van keramiek en glaskralen, geschikt voor buiten.

Boven: tafelblad van keramiek en tegelscherven.